Steve Jobs trapper ned

Steve Jobs trapper ned

I et kort og presist brev til styret i Apple sier Steve Jobs opp direktør-jobben.

I brevet som er addressert til styret i Apple og til fans sier Jobs at han alltid har sagt han vil forlate Apple dersom han følte han ikke lenger var i stand til å fortsette å møte forventningene, i følge Computerworld nyhetstjeneste.

- Nå har dagen kommet, skriver Jobs i brevet.

Fortsetter i styret

Apple-ikonet sier i brevet at han ønsker å fortsette som styreformann og Apple-ansatt, og anbefaler Tim Cook som sin arvetaker. Styret valgte å følge Jobs råd, og utnevner Cook til ny direktør i Apple. Cook har vært fungerende Apple-sjef siden Jobs tok ut sykemelding, og er godt respektert både i selskapet og i industrien ellers.

Jobs har lenge kjempet mot kreft i bukspyttkjertelen, og har vært sykemeldt siden 17. januar i år. Det spekuleres i at det kan være sykdommen som har fått ham til å gå av. Det nevnes ikke årsaker til beslutningen i brevet.

Les brevet fra Jobs:

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

Brevet kan også leses på Apples nettsted.

Wozniak

Steve Jobs startet Apple i en garasje sammen med Steve Wozniak og Ronald Wayne på 70-tallet, og har vært et ikon i industrien siden. Han ble presset ut av Apple på 80-tallet, men ble siden hentet tilbake i 1997 for å redde selskapet - noe han klarte.

Apples aksjerkurs falt 7 prosent da nyheten ble kjent, men er ikke forventet å få større følger på grunn av høy tillit og godt kjennskap til den nye Apple-sjefen, Tim Cook.

Wozniak kommer til Norge i september under It-tinget, ifølge en pressemelding fra EDB Ergogroup.