Stilig beskyttelse til MacBook-en

Stilig beskyttelse til MacBook-en

Vi har testet fire stilige lommer og vesker til din bærbare Mac.

Pc-vesker brukte å være sorte og kjedelige. Den tiden er definitivt forbi. Pc-vesker er blitt mote. Og i dag lager en lang rekke av de store motehusene pc-vesker og bagger til pc-er i konkurranse med de tradisjonelle produsentene. Vi har kikket på noen modeller som passer særlig godt for din bærbare Mac.

Built NY: Stilig og urbant

Built er et amerikansk selskap som lager vesker og mapper til bærbare pc-er og kameraer. Spesielt med dette merket er at alle produktene lages i neopren, et slitesterkt materiale som benyttes i blant annet dykkerdrakter. Det er vanntett og kan til og med maskinvaskes. Built lager for øvrig også utstyr for oppbevaring av mat og drikke.

Den norske importøren er Nikkino Bergen. Produktene får du kjøpt blant annet hos Norli.

Laptop Sleeve

Denne pc-lommen kommer i en rekke ulike farger og størrelser, den passer til små bærbare på 10-tommer og store bærbare på 17-tommer. Vårt testeksemplar passet til en 15,4-tommers bærbar pc og kom i et moderne og fargerikt mønster.

Lommen er spesielt utformet som et timeglass, og den har «haigjeller» på sidene slik at den er lett å gripe tak i og bære rundt på. I tillegg kan den vaskes i maskin. Fordelen med å bruke en slik lomme er at pc-en får god beskyttelse i en sekk eller veske som ikke har annen polstring. Det stilige designet gjør dessuten at den står godt for seg selv (i armene dine).

Pris: Kr 379,- inkl. mva.
Pluss: Stort utvalg størrelser og farger, god beskyttelse
Minus: Timeglassformen gjør en stor bærbar enda større

Laptop Portfolio

Built har også bærevesker. Vi prøvde Laptop Portfolio, som fungerer som en mellomting mellom en pc-lomme og en ordentlig pc-veske. Dette fordi den har omtrent like mye plass som en vanlig pc-lomme, samtidig som den faktisk har både håndtak og bærestropper.

Vesken kommer i en rekke stilige mønstre og farger som passer både for ham og henne. Det slitesterke stoffet gir god beskyttelse for pc-en, og den har ergonomiske og polstrede skulderstropper som gjør det behagelig å være tungt. Den har et såkalt «soft-grip» håndtak som kan brukes hvis du ønsker å bære med hendene. I tillegg har den en utvendig lomme hvor du har plass til dokumenter og annet smått tilbehør.

Laptop-vesken er utvilsomt lekker og den er god å bruke. Du får ikke plass til all verden av ekstrautstyr, men får med deg det mest nødvendige; pc, lader og litt til. Ønsker du litt mer plass, har Built også en litt større Laptop Case.

Pris: Kr 649 inkl. mva.
Pluss: Lekkert design, god å bruke
Minus: Ikke plass til mye tilbehør

LES OGSÅ:

TEST: Sekken du kan styre iPod-en med

foof: Håndlaget

foof er et selskap som lager spesialiserer seg på beskyttelse til Apple-produkter; MacBook, iPod og iPhone. Produktene lages for hånd i Australia. De kan bestilles på nettet via www.foofbag.com.

foofbag for MacBook

foof tilbyr Mac-omslag for 13-tommer, 15-tommer og 17-tommer Mac-bærbare. De er spesielt tilpasset Mac, og selskapet garanterer ikke at de vil passe til en Windows-pc. De kommer i en rekke forskjellige design. Vårt testeksemplar var i et klassisk japansk motiv i grått og hvitt. Lekkert. Innvendig består den av sherpa fleece, noe som gir god beskyttelse for Mac-en din. Den kommer også til iPod og iPhone.

Pris: 29 dollar, cirka 185 norske kroner. Frakt kommer i tillegg.
Pluss: Stilig, beskytter mot riper
Minus: Ingen spesielle

Targus: Gjennomtenkt og livstidsgaranti

De som har hatt bærbar i noen år, har sjelden klart å unngå å være borti pc-vesker fra Targus. Produsenten har holdt på i mange år, og har også levert vesker til mange av de store pc-produsentene. I det siste har Targus latt seg inspirere av miljø og konkurranse fra motehusene, og kommet med flere litt mer kreative produkter.

En av Targus' største fordeler er at de kan pc-oppbevaring. De er gode til å designe løsninger som beskytter pc-er bra, som er gode å bære på og som er godt sydd sammen i kvalitetsmaterialer. Derfor kan også Targus skilte med livstidsgaranti på sine produkter.

LES OGSÅ:

Bedre å bære Mac-en på rumpa?

Slim-line Case for MacBook

En solid mappe beskytter den bærbare maskinen. Du kan åpne den på to måter; enten ved å åpne det vanlige lokket eller bruke glidelåsen på sidene. Ved å bruke glidelåsen kan du bruke maskinen mens den fortsatt er i mappen (se bildet). Bare husk å lukke igjen glidlåsen går du skal løfte den opp etterpå. Mappen fås også i svart.

Pris: Cirka 390 kroner inkl. mva.
Pluss: Praktisk åpnefunksjon, solid
Minus: Noe sterilt design