Stiller spørsmålstegn ved Microsofts antivirus-motiver

Brukere og forhandlere av RAV Antivirus for Linux er ikke glade for Microsofts planer om å kjøpe teknologien fra GeCad Software. Mange stiller spørsmål ved Microsoft motiver.
Microsoft har slått fast de vil avslutte utviklingen og salget av RAV Antivirus og bare gi brukerstøtte ut kundenes kontraktperiode. Det faller mange brukere og forhandlere av RAV tungt for brystet. Programvaren beskytter ifølge GeCad rundt 10 millioner pc-er rundt om i verden og blir av mange oppfattet som det beste antivirus-produktet for Linux.

Mange til å stiller derfor spørsmåltegn ved Microsoft tanker bak oppkjøpet.

-- Jeg skjønner ikke hvorfor Microsoft kjøper et Linux-selskap. GeCads Windows-virksomhet er svært liten sammenlignet med Linux-virksomheten, sier Andreas Marx til IDG News. Han er antivirus-ekspert ved universitetet i Magdeburg i Tyskland.

Marx ser på oppkjøpet som et angrep mot Linux-miljøet.

-- Det finnes alternativer. Brukerne kan bytte til andre antivirus-alternativer, men det vil ikke bli lett fordi GeCad har hatt mye funksjonalitet de har vært alene om. Det gjør at det finnes rom for en konspirasjonsteori. Det er mulig at Microsofts motivasjon er å stoppe denne løsningen for Linux, sier Marx.

Microsoft avviser imidlertid en slik teori.

-- Vi kjøper teknologien på grunn av kvalitet og fordi de ansatte som jobber med den passer godt inn i vår strategi. Det ville være vanskelig å finne en antivirus-leverandør som ikke har produkter på flere plattformer, sier direktør Amy Carroll ved Microsofts sikkerhetsdivisjon.