Stinn brakke

Stinn brakke

Også i år ble det stinn brakke på Software2012. De nærmere tusen deltakerne kunne velge fritt mellom 34 spor og 112 foredragsholdere, sammen med 18 ulike utstillere.

Av Siri Rooseboom de Vries

Foredragene trakk godt med deltakere, og nytt av året var at de kunne velge spor og foredrag fritt og på denne måten sette sammen sin egen konferansepakke. Dette ble veldig godt mottatt, men gjorde oppgaven med å se hva de heteste foredragene var i forkant til en umulig oppgave.

Det vi har sett er populært, er det samme som fyller teknologimediene for tiden som Cloud, mobilitet og sikkerhet. Arkitektur er fortsatt populært, og de juridiske foredragene har trukket mange deltakere.

Eksperimentet

Dataforeningen ønsket å kombinere elementer fra et nytt fagområde og noe vi kan lære av, «Tjenestedesign». Deltakerne på Software2012 fikk derfor mulighet til å laste ned app’en “myServiceFellow”, og gi en evaluering av ulike «touchpoints» som var å finne på konferansen. Disse innspillene vil bli benyttet i ”Workshop om Tjenestedesign” på konferansens siste dag; torsdag 9. februar.

Mer nytt

I år har vi også fylt på med unconference-aktiviteter som Open Space, paneldebatter og lyntaler. Ikke minst ble det fullt på onsdag kveld da vi arrangerte Communities in Action (CiA). Mer enn 500 utviklere hadde tatt turen og fikk bade faglig påfyll, pizza og øl, og ikke minst nettverking på tvers av interesseområder.

Fremtiden

Software-general Edgar Valdmanis gleder seg allerede til neste år, der komitéen vil gjenbruke og forsterke de beste elementene fra Software2012.

– Dette har vært en fabelaktig opptur. Tross flere konkurrerende arrangement ute på byen, har vi økt trykket fra i fjor, og kan ikke se at vi har tapt noe, sier en fornøyd Valdmanis.