FOLKSOMT: Javazone 2017 viser ingen tegn til å bli en glissen affære når det kommer til deltakelse, verken i Oslo Spektrum eller under "gatefesten" som er planlagt. (Foto: Javazone.no)

FOLKSOMT: Javazone 2017 viser ingen tegn til å bli en glissen affære når det kommer til deltakelse, verken i Oslo Spektrum eller under "gatefesten" som er planlagt. (Foto: Javazone.no)

Stinn brakke og ventelister

Javazone 2017 blir større enn noen gang før. Det er interessen også, og nå er alle billetter revet bort, mens mange står på venteliste for å slippe inn.

Dersom billettsalget skal være målestokk for suksess, er neste ukes Javazone 2017 allerede en braksuksess. Allerede i januar kunne vi melde at alle partnerbillettene var revet bort. Da dreide det seg om 45 standplasser i Expo-området, som nå har vokst til 50.

Luksusproblem

Før august var omme var også deltakerbillettene utsolgt, og det er nesten en måned tidligere enn det som var tilfellet for fjorårets arrangement, forteller Rustam Mehmandarov, leder for Javazone og tidligere leder i den norske brukerforeningen Javabin, til Computerworld.

— Det er en skjør balanse mellom å overfylle lokalene og prøve å slippe inn alle som vil være med på Javazone. Noen kan kalle dette for et luksusproblem, men det er noe vi tar alvorlig og prøver å løse på en best mulig måte for alle parter. Den siste tiden har vi jobbet med å finne plass til flere og har klart det for noen. Til tross for dette har vi fortsatt tilnærmet 150 stykker på ventelisten som fortsetter å vokse, sier Mehmandarov.

Han forteller videre at det er et par hundre studenter som er invitert på konferansen for å få faglig påfyll og møte næringslivet, slik at til sammen regner Mehmandarov med at det kommer til å være noe over 3.000 mennesker samlet. Dette slår alle tidligere rekorder for Javazone, både når det kommer til deltakerantall og antall partnere.

Business and pleasure

Ambisjonene til årets arrangement er å bli bedre og mer variert enn noen gang før, forteller Mehmandarov. Han lover internasjonalt kjente foredragsholdere i tillegg til lokale norske helter. Til sammen skal det komme nesten 200 foredragsholdere til Javazone.

En av nyhetene for året er at festen — Awezone – flyttes. I år vil den spres over det nyoppussete Kulturhuset og det som har blitt internasjonalt kåret som en av verdens beste barer, Himkok. Han lover konserter med Greni og Teddy and The Love Gang, i tillegg til små områder med chillout-soner og DJ som mikser musikk live med kode (programmering).

— Det unike i år er at dette blir nesten som en slags «gatefest» hvor vi vil tilby deltakerne flere utesteder og forskjellige aktiviteter under den store festen, avslutter Mehmandarov.