Stockholm går for Novell

Stockholms stad har inngått en omfattende avtale med Novell. I tillegg blir det kjørt et prøveprosjekt med Linux på skrivebordet.

Stockholms stad, Sveriges største kommune, har inngått en omfattende avtale med Novell. Avtalen går over tre år og har en samlet verdi på 5,7 millioner euro, eller rundt 46 millioner norske kroner.

Stockholm stad bygger ut it-løsninger for å kunne effektivere alle arbeidsprosesser. Med Novell-avtalen får alle 46.000 ansatte tilgang til sikker e-post, personlige mapper og andre grunnleggende it-tjenester.

Det blir også kjørt et teknisk prøveprosjekt med Linux på skrivebordet på utvalgte arbeidsplasser. I dag er under halvparten av alle kommunalt ansatte, rundt 20.000 personer, på nett.

Linux på skrivebordet

- Jeg er svært fornøyd med at denne løsningen imøtekommer behovet av at samtlige ansatte får tilgang til grunnleggende it-funksjoner på en sikker måte. Vårt mål er at Stockholm skal være en ledende it-by i Europa, sier Bosse Sunling, stadsdirektör på Stockholms stad.

Med den nye avtalen får Stockholms administrasjon og distrikter større mulighet til å benytte åpne kildekoder i samsvar med kommunens it-strategi, noe kommunen også la vekt på da de valgte Novells løsninger. 

- Vi gjennomfører nå et teknisk prøveprosjekt med Linux på skrivebordet på utvalgte arbeidsplasser. Vi er positive til Linux, ikke minst ettersom det finnes muligheter til kostandsbesparinger i it-støtte, sier Thomas Brånfelt, i Utvecklingsavdelningen Stockholms stad.