Stødig kurs for Software Innovation

Selskapet vil være med på moroa når markedet nå dreier fra konsolidering til vekstorienterte investeringer.

Software Innovation omsatte for 83,8 millioner kroner i tredje kvartal, mot 76,8 millioner i samme periode året før. Driftsresultatet (EBIT) endte på 212.000 kroner. I tredje kvartal 2004 havnet driftsresultatet på minus 7,8 millioner.

Av de totale inntektene i tredje kvartal utgjorde lisenssalget 11,2 millioner kroner, sammenlignet med 5,8 millioner i tredje kvartal 2004. Konsulent- og tjenestesalget utgjorde 53,2 millioner, mens service- og vedlikeholdsinntektene stod for 19,1 millioner kroner.

Taper i øst

Norge er motoren i Software Innovation. Med 331 ansatte av de totalt 557 er det den desidert største operasjonen. Driftsresultatet for selskapet i Norge havnet på 8,2 millioner kroner.

Også Danmark er positivt. Selskept får stadig nye kontrakter og oppnådde et driftsresultat på 1,6 millioner kroner.

I Sverige og Finland driver Software Innovation med tap.

Ser investeringsendringer

Nå ser Software Innovation økende potensiale i privat sektor. Selskapet skriver at dette underbygges av markedsundersøkelser som viser at markedet dreier fra konsolideringsorienterte til vekstorienterte investeringer, og at kundefokus overtar for effektivisering som hovedmotiv for initiativene.

Selskapet mener at deres portefølje innen crm, dokumenthåndtering og selvbetjeningsløsninger danner et solid utgangspunkt for å være med i markedet som nå viser fornyet investeringsvilje.