Stødig vekst for IBM

Stødig vekst for IBM

IBM vokser på en generell fremgang i smb-markedet. IBM Global Services omsetter for mer enn maskinvare- og programvaredivisjonen tilsammen.

Første kvartal 2004 viser at IBM er i godt driv for tiden. Omsetningen vokste med 11 prosent og landet på 22,2 milliarder dollar. Nettoresultatet havnet på 1,6 milliarder - en økning på 16 prosent, og i tråd med analytikernes forventninger.

IBM Global Services, outsourcings- og driftsdivisjonen til selskapet, omsatte for 11, 1 milliarder dollar. Det er er mer enn maskinvare- og programvaredivisjonene omsatte for tilsammen.

Men marginen falt i denne divisjonen på grunn av tunge infrastrukturinvesteringer i forbindelse med kundeprosjekter, og en svakere utvikling i selskapets konsulent- og systemintegrasjonsforretning, ifølge IDG News Service.

Disse områdene er fremdeles avhengig av en økonomisk opptur i markedet, men outsourcing og vedlikeholdsforretningen, inkludert drifting, vedlikehold og lagringstjenester holdt seg sterke, ifølge finanssjef John Joyce i IBM.

I Amerika vokste IBM med seks prosent i kvartalet. Omsetningen økte med 16 prosent i Asia, mens EMEA-regionen økte med 15 prosent.
Maskinvare i den lavere delen av markedet er fremdeles et problemområde for selskapet. IBMs Personal Systems Group, som inkluderer stasjonære og bærbare pc-er, viste en 18 prosents omsetningsvekst, men måtte tåle et tap på 11 millioner dollar. Tapet er riktignok mindre enn fjorårets første kvartal, da selskapet måtte bokføre et tap på 69 millioner dollar.