Stødig vekst i Oracle

Stødig vekst i Oracle

Økende lisenssalg førte til bedre lønnsomhet for Oracle i selskapets tredje kvartal. I Norge er det SOA-feber.

Tredje kvartal i finansåret 2006 endte 28. februar for Oracle. Fasiten var en omsetning på 3,5 milliarder dollar, en økning på 14 prosent i forhold til samme periode året før.

Nettoresultatet havnet på 765 millioner dollar. Ser man bort fra spesielle engangskostnader, ble resultatet en milliard dollar, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Økende lisenssalg

Omsetningen fra programvaresalg økte med 16 prosent sammenlignet med forrige kvartal. Nye lisenser og produktsupport sto for 1,8 milliarder dollar av selskapets totalt 2,9 milliarder dollar i programvareinntekter.

Ifølge selskapet økte nysalget av lisenser med over 100 prosent år over år i Europa. Totalt sett økte lisensomsetningen med 16 prosent, og landet på 1,1 milliarder dollar i kvartalet.

SOA-feber i Norge

- Vi opplever sterk vekst på applikasjonssiden også i Norge. Spesielt er vi fornøyd med den viktige applikasjonskontrakten med Nye A-hus der alle sentrale aktører var med. Framgangen på SOA og mellomvare fortsetter, sier administrerende direktør Hans Olav Hamran i Oracle Norge.

- Den viktigste trenden er at vi opplever et klimaskifte rundt SOA. Tidligere snakket man om teknologien, nå tas de virkelige arkitekturvalgene. Det er gøy når kursavdelingen har måttet øke til 300 prosent kapasitet på Oracle SOA-kurs siste kvartal, sier Hamran.

Les også: Råd til it-sjefen: Ekspertene venter seg SOA-fadeser

Få med deg: HP og Oracle med ny SOA-plan