Stoltenberg stilte opp for Tandberg

Stoltenberg stilte opp for Tandberg

Statsministeren åpnet mandag Tandbergs nye kontor i Beijing.

Tandberg åpnet mandag nye kontorer i Beijing, Shanghai og Guangzhou. Etableringen av de nye kontorene innebærer en storsatsing i det raskt voksende markedet i Kina, skriver Tandberg i en pressemelding.

Statsminister Jens Stoltenberg og Norges ambassadør til Kina, Tor Christian Hildan, var tilstede ved åpningen i Beijing. Stoltenberg gratulerte Tandberg med deres ekspansjon i det kinesiske markedet:

- Tandberg er en av de største suksesshistoriene i Norge, og vi føler oss sikre på at de vil lykkes med sin satsing i Kina. Løsninger for videokonferanser spiller en stadig viktigere rolle i arbeidet med å redusere CO2-utslipp, ved at møter kan avholdes uten at man trenger å flytte på seg. Norge er en trofast støttespiller i beskyttelsen av miljøet, og vi ser på videoløsninger som bra for både miljøet og forretningsvirksomheten. Åpningen av kontorer i Beijing, Shanghai og Guangzhou er et signifikant steg for Tandberg, og det reflekterer den strategiske viktigheten Kina har for selskapet globalt, sa Stoltenberg.

Tandberg gikk inn i det kinesiske markedet i 1999. Selskapet har et nært samarbeid med kinesiske distributører og kundegruppen representerer sektorer som utdanning, finans, offentlig, industri og legemiddelindustri.

- Video har utviklet seg til å bli et viktig produktivitetsverktøy for virksomheter. Tandberg har i dag over 500 kunder i Kina som opplever de fordelene som bruk av video gir, sier konsernsjef Fredrik Halvorsen.