Stopp for iPad-forhåndsbestillinger

Stopp for iPad-forhåndsbestillinger

Enorm pågang hos norske Apple-forhandlere.

Kort tid etter at Apple lanserte iPad for to uker siden åpnet de norske Apple-forhandlerne Eplehuset og Humac opp for forhåndsbestilling av iPad på sine nettsider. Dette til tross for at verken pris eller lanseringstidspunkt i Norge da var kjent.

Pågangen var imidlertid så enorm at både Eplehuset og Humac i slutten av forrige uke valgte å stoppe forhåndsbestillingene.

- Vi har stoppet forhåndsbestillingene inntil vi vet noe mer om pris og levering i Norge. Så snart dette blir klart blir det muligheter til å sette seg på liste igjen, og alle som allerede står der er selvfølgelig fortsatt først i køen, sier Marit Buseth, driftssjef i Eplehuset, til Macworld.no.

Buseth vil ikke si noe om eksakt antall forhåndbestillinger, bortsett fra at det rakk å bli firesifret. Eplehuset skal ha fått beskjed fra Apple om at levering i Europa blir klart i løpet av de nærmeste ukene.

Da iPad ble lansert sa Apple at modeller uten 3G blir tilgjengelig i USA og en rekke andre utvalgte land i mars. Fra april skal også versjoner med mobilt bredbånd (3G) bli tilgjengelig, men det er usikkert om det gjelder Norge.

Humac har også fjernet muligheten til å forhåndsbestille iPad fra sin nettbutikk. Macworld.no har foreløpig ikke lyktes å få en kommentar fra Humac.