Stor hjemme-pc-runde i Nordea

Nordea opplever stor interesse for en ny runde med hjemme-pc-er til tross for begrensingene som er lagt på bruttolønnsordningen. Anbudene er nå sendt ut.

- Vi har allerede loddet interessen internt og har fått en ganske overveldende respons. Det er ingen tvil om at ordningen fortsatt er populær, sier pressetalsmann Rune Kibsgaard Sjøhelle i Nordea.

 

Rundt 700 ansatte i Nordea har så langt stilt seg positive til å anskaffe seg en ny pc. Hvor mange som faktisk kjøper blir ikke klart for en tilbyder har blitt valgt ut.

 

- Vi har sendt ut en del anbud og vi kommer til å gjøre en grovsortering en gang i neste uke. Vi håper å være i mål med leveransene i begynnelsen av andre kvartal, sier Kibsgaard Sjøhelle.

 

Under grensen

 

I utgangspunktet legger Nordea opp til å tilby hjemme-pc-er som holder seg innenfor den nye grensen på 10.000 kroner, og en avtale som går over tre år. De er fremdeles litt usikre på om de skal også tilby dyrere pakker og om avtalene skal være lenger enn tre år, slik at de ansatte kan få kjøpe dyrere pc-er og likevel holde seg innenfor bruttolønns-regimet.

 

Kibsgaard Sjøhelle vil ikke si hvem som er med i anbudsrundene, men administrerende direktør Tom Ivar Solbakken i Nicator Norge forteller at de er en av dem. Det er kanskje ikke så rart siden det er Nicator som har stått for leveransene til Nordea i tidligere runder.

 

Gjennomsnittet synker

 

Solbakken bekrefter at interessen for hjemme-pc-ordningen fremdeles er stor, men at det ikke er noen tvil om at den gjennomsnittlige ordreverdien har sunket etter at myndighetene la på taket på 10.000 kroner.

 

Har dette fått noen konsekvenser for Nicators organisasjon i Norge?

 

- Nei, vi er Europas største hjemme-pc-leverandør og har et stort konsern å støtte oss på. Vi har god nok økonomi til å omstille oss. Vi kommer nok heller til å ansette, sier Solbakken.