Stor interesse for Master-plass

Universitetet i Bergen satser nytt innen sitt it-tilbud. Et profesjonsstudium i ikt har sett dagens lys, om fem år skal de første Mastergradene være klare.
Denne første høsten for studiet hadde Universitetet i Bergen (UiB) fått 110 primærsøkere til studiets 24 plasser. Faget ble åpnet med pomp og prakt 20. august.

Det nye profesjonsorienterte studiet i it er et samarbeid mellom Institutt for informatikk, og Institutt for informasjonsvitenskap ved universitetet.

Universitetet hevder at kandidater fra de to ulike instituttene allerede er meget attraktive på arbeidsmarkedet, og at det nye studie skal forene den internasjonale kapasitet de to instituttene har hver for seg.

Målet for studiet, som etter tre år skal føre til en Bachelor-grad, er å gi kunnskap og ferdigheter om alt fra bruker- og organisasjonsmessige vurderinger til spesifisering, utforming og implementering av programsystemer.

Etter oppnådd Bachelor, omfatter de to siste årene av studiet fag på høyere nivå og gjennomføring av en masteroppagve. Oppgaven skal være målrettet og veiledet teoretisk eller praktisk arbeid innen it.