Stor interesse for Microsofts crm-system

Stor interesse for Microsofts crm-system

Kurs- og konsulentselskapet Masterminds melder om stor interesse for Dynamics CRM 3.0, Microsofts første crm-løsning på norsk.

Tidligere denne måneden lanserte Microsoft sin nye crm-løsning Dynamics CRM 3.0. For første gang er selskapets kundehåndteringsløsning å finne på norsk, samtidig som produktet inneholder moduler både for salg, markedsføring og kundeservice.

Løsningen er tidligere kjent som Business Solutions CRM, og er utviklet på Microsofts .Net-plattform.

Stor pågang

Kurs- og konsulentselskapet Masterminds har holdt kurs i Microsofts crm-løsninger siden første utgave ble lansert i Norge. Selskapet var den første Microsoft-partneren i Norge med Gold Certified Partner-status for både Learning og Information Worker Solutions, og har avdelinger i alle de største byene i landet.

Daglig leder Akif Papas melder om stor pågang crm-kurs, både blant vanlige forbrukere og utviklere. Kursporteføljen består av en rekke forskjellige moduler innen administrasjon og generell bruk. Alle modulene baserer seg på brukeranbefalinger fra Microsoft.

- Kursene dekker alt fra elementær crm til detaljer rundt kundeoppfølging, forteller Papas.

Mye å hente på integrasjon

Masterminds har valgt å fokusere på det såkalte Information Worker-området, med samarbeidsplattformen Sharepoint som sitt viktigste satsingsområde. Plattformen benyttes først og fremst til å behandle og publisere relevant informasjon på tvers av en organisasjons avdelinger og prosesser. Papas mener det er mye å hente på å integrere Dynamics CRM 3.0 med Sharepoint.

- For det første vil man kunne forbedre dokumenthåndtering ved å opprette egne bibliotek i Sharepoint. Løsningen sørger også for forbedret tilgangshåndtering og enklere delingsmuligheter mellom flere brukere, sier han.

Dynamics benytter Outlooks grensesnitt for håndtering av kunderelasjonene, noe som i praksis betyr at brukeren blant annet kan sentralisere kundeinformasjon og planlegge møter direkte i Outlook. Dynamics CRM 3.0. kan også integreres med Office-pakken for ekstra funksjonalitet. Teknologien utnytter standardvektøy som SQL Server, BizTalk og Visual Studio.