Storavtale i England

Storavtale i England

Fronter AS har inngått en fireårskontrakt med National College for School Leadership i England for leveranse av 100.000 lisenser av sin nettbaserte samarbeidsplattform.
Kontrakten har en minimumsverdi på 15 millioner kroner. Dette er den største kontrakten en norsk leverandør av nettbasert samarbeidsplattform har inngått noensinne i utlandet. Kontrakten ble vunnet i skarp konkurranse med 18 andre leverandører.

National College for School Leadership er en videreutdanningsorganisasjon for 35.000 britiske skoleledere. Over halvparten av disse deltar hvert år i kurs i regi av NCSL.

Fronter skal levere et komplett nettbasert læremiljø, Online Community Learning Environment. Fronter leverer samarbeidsplatformen, mens integrasjonen besørges av det britiske selskapet LogicaCMG.

Systemet som leveres er bygget for enkelt å kunne skaleres opp til et stort antall brukere, og NCSL har planer om å ha 100.000 brukere i løpet av få år.

Høy markedsandel

-- For oss er dette det definitive gjennombruddet i Europa. Fra før er vi store i Norge, men har det siste året fått flere kontrakter i EU-land som Danmark, Nederland og Storbritannia. Leveransen til en organisasjon som National College for School Leadership er også et bevis på at vår pedagogiske standard holder høyt nivå, sier administrerende direktør Jon Dammann i Fronter AS.

Fronter AS leverer ulike produkter for nettbasert opplæring. Med produktet Classfronter har Fronter en markedsandel på 50 prosent innen videregående skole, og over 90 prosent på norske universiteter og høyskoler, ifølge selskapet.

Classfronter er et program for læring og samarbeid på internett, der deltakerne via passord får tilgang til dedikerte "rom" der samarbeidet med lærere andre studenter foregår. Ved siden av at Classfronter systematiserer og forenkler gruppesamarbeidet, gir det nettbaserte systemet en helt unik frihet til å studere og samarbeide med andre helt uten geografiske begrensninger.

Fronter AS har opplevd en god utvikling siden starten i 1998. I 2003 hadde selskapet 16 ansatte, omsatte for ca 20 millioner kroner, og hadde et positivt resultat på ca 2 millioner.