Storavtale for Opera

Storavtale for Opera

Opera har tegnet avtale med en global aktør innen hjemmeunderholdning.

Børsmeldingen fra Opera sier ingentng om hvem aktøren er, men avtalen går ut på at Opera skal gjøre sin nettleser tilgjengelig på kundens proprietære operativsystem. Selskapet får 670.000 Euro elller 5,5 millioner kroner  engangsbetaling for å gjøre den tekniske jobben.'

- Jeg kan ikke si noe mer enn det som står i børsmeldingen, og er avhengig av kundens tidsskjema, sier Tor Odland, Operas kommunikasjonsdirektør, til Computerworld.no.

Det blir dermed bare å spekulere på hvem det kan være. Og litt hjelp får vi.

- Det er nok et tegn på at vi går inn på nye områder, og ikke bare er på pc eller mobil, sier Odland.

Partene skal inngå en lisensavtale baserte på kommersielle betingelser som allerede er avtalt.

Alt unntatt Microsoft

Opera har lenge blitt presentert som velegnet for nett på tv, og det er ikke usannsynlig at en større aktør i dette markedet har tatt nordmennene under vingene.

Dersom det dreier seg om en mediesenter-type utstyr, er det i alle fall utelukket at avtalepartneren er Microsoft, som har Media Center-utstyr ute på markedet nå. Men enhver konkurrent som ikke er Windows-sentrert, kan godt være interessert i Opera.

Senest i går tegnet Opera en annen avtale, med Sharp, om at Operas nettleser blir på finne på en håndholdt pc (pda). Det er første gang Opera blir standardapplikasjon på en Windows-basert pda.