Storbank går for ip-telefoni

Bank of America har inngått en avtale om kjøp av 180.000 ip-telefoner og svitsjer fra Cisco Systems.
Utstyret skal rulles ut i 5.800 filialer og kontorer. Avtalene er blant de største i verden som til nå er inngått på ip-telefoni, ifølge en pressemelding.

Bank of America er USAs tredje største bank og regner med å sluttføre utrullingen av den internettbaserte telefoniløsningen i løpet av en treårsperiode.

Når prosessen er ferdig vil ansatte i 5.800 bankfilialer fordelt på 29 stater nyttegjøre seg av lavere samtalekostnader og en rekke ulike applikasjoner og verktøy på selve telefonapparatene.

- At 100.000 bankansatte nå får samlet sine talepostkasser på kun én plattform og integrert denne funksjonen med andre datatjenester, viser hvordan ip-telefoni gjør hverdagen enklere for både brukere og de it-ansvarlige, sier Nils Ove Gamlem, ansvarlig for marked og forretningsutvikling i Cisco Systems Norge.

Til Wall Street Journal forteller banken av avtalen innebærer utskiftning av 362 tradisjonelle telefonsentraler. Ifølge analysehuset Dell'Oro Group var 31 prosent av samtlige svitsjer innkjøpt til telefoniløsninger i andre kvartal 2004 myntet på ip-telefoni. Tilsvarende tall i fjor var 17 prosent.