Store eiere på hver sin side

Store eiere på hver sin side

To store institusjonelle eiere i Peoplesoft har kommet til motsatt konklusjon når det gjelder Oracles bud på selskapet.
Fredag denne uken, 19. november, går fristen for å akseptere Oracles siste bud på Peoplesoft ut. Det er fremdeles tvil og usikkerhet som preger situasjonen. Styret i Peoplesoft har sagt nei og lagt skjebnen i aksjeeiernes hender.

To av disse er investeringsselskapet Private Capital Management som sitter på 9,3 prosent av aksjene, og Capital Guardian Trust Co. som sitter på 5,9 prosent av aksjene.

Capital Guardian Trust er en del av The Capital Group Companies Inc som også inkluderer fond som sitter på ytterligere 4,3 prosent av aksjene i Peoplesoft.

Private Capital Management har kommet til at de ikke vil si ja til tilbudet fra Larry Ellison og Oracle. Capital Guardian Trust vil derimot selge til Oracle. Hva som skjer med eierandelen på 4,3 prosent er ikke kjent.

Ifølge IDGs egen nyhetstjeneste vil antakeligvis de aller fleste aksjeeierne vente til siste minutt med å selge sine aksjer, selv om de har gjort seg opp en mening på forhånd. Oracle har gitt aksjonærene en frist til midnatt fredag 19. november for å akseptere budet på 24 dollar per aksje.

Hvis ikke majoriteten av eierne selger, det vil si minst 50 prosent, vil Oracle la Peoplesoft være i fred.

Denne uken raser kampen om eierne videre. Styret og gründer David Duffield jobber på sin side for å overbevise store eiere om å beholde sine andeler, mens Oracle fyrer av og sier at eierne vil få mer igjen ved å selge til selskapet.

David Duffield eier selv litt over syv prosent av aksjene, mens andre innsidere i Peoplesoft kontrollerer 10 prosent av aksjene.