Store forskjeller blant billig-operatørene

Store forskjeller blant billig-operatørene

Det lønner seg å sjekke vilkårene til de billigste mobiloperatørene. Det er store prisforskjeller og mange tilbyr verken forsikring eller skikkelig bruk i utlandet. Noen har ikke engang telefonsupport.
Dette fremgår av en ny undersøkelse utført av amobil.no. Internett-baserte mobiloperatører har blitt de nye priskongene, og tilbyr langt billigere ringepriser enn andre operatører kan tilby. Amobil.no har gjort en større undersøkelse av de fem billigste tilbudene på markedet - Mobyson, Talkmore, Sense påNett, Chess Kontant og OneMobile Kontant.

Ved første øyekast fremstår de fem operatørene som relativt like. Det er nær like dyrt å ringe og sende meldinger, enten du har den ene eller andre. Når man begynner å kikke nærmere på vilkårene blir det imidlertid klart at forskjellene er større enn man aner.

Mange kutter i tjenestetilbudet

Kundeservicen til operatørene er som natt og dag. Hos Mobyson er e-post den eneste måten man kan få support. Det samme gjelder kunder hos Sense, med mindre man vil betale 4,99 kroner per minutt for å ringe. Dette står i skarp kontrast til Chess, som har gjort det mulig for kundene sine å ringe inn gratis fra ni om morgenen til klokken 20 om kvelden.

Det er også store forskjeller i tjenestetilbudet. Mens Talkmore tilbyr 9 / 10 tjenester i testen, mangler Mobyson en rekke vanlige tjenester som Samtale Venter og mulighet for å sende fax og føre konferanser.

Mange av operatørene har dessuten kuttet i kostnadene ved ikke å tilby forsikring av mobiltelefonen. Av de fem operatørene i testen, er det kun Chess som tilbyr forsikring.

Store prisforskjeller

Å gå på nett med mobilen kan også bli en meget dyr affære hos mange operatører. Det er nær tre ganger så dyrt å surfe med Sense som med billigste operatør i testen, OneMobile. Laster man kun ned mindre mengder med data kan det bli over ni ganger så dyrt!

Også på utenlandspriser finner man store forskjeller. Det er over dobbelt så dyrt å ringe til de europeiske landene med Mobyson som det er med de to dyreste alternativene - Chess og OneMobile. Med priser på helt opp i 6-8 kroner per minutt hos disse to operatørene kan det raskt bli dyrt å ringe til slekt og venner i EU-området.

Det er også begrensninger på hvor man kan reise. Chess Kontant-kunder kan ikke bruke telefonen sin utenfor Europa. Kunder hos Mobyson og OneMobile er begrenset til bruk i 23 land. Reiser man utenfor disse områdene står man uten dekning på mobiltelefonen.

Man må også ta med etableringspris i beregningen. Mens Sense kun tar 99 kroner for å overta abonnementet ditt, må man betale 299 kroner for et abonnement hos OneMobile.

Er ikke overrasket

- Vi er ikke overrasket. Det er klart at også de nettbaserte operatørene må hente inntektene sine et sted, og da er det mange som tyr til skjulte priser og klausuler, forteller Øystein W. Høie, ansvarlig redaktør for nettmagasinet amobil.no.