Det store Linux-eksperimentet

Det store Linux-eksperimentet

Redaktøren av amerikanske PC World Edward N. Albro var så lei problemene med Windows at han satte seg selv på fire ukers Microsoft-fri diett.

Jeg visste at min tid med Windows var ute etter at jeg hadde mareritt om de små gule ballongene som fortalte meg at jeg hadde 3 617 kritiske oppdateringer som ventet på installering. Ikke bare det, jeg så Trojanske hester spankulere over hele skjermbildet mens ormer krøp ut av innboksen min.

Jeg våknet og tenkte at det må finnes et bedre operativsystem. Jeg ville ha et OS som ikke tvang meg til å installere oppdateringer og reparasjoner i ett sett, som ikke krasjet på verst tenkelig tidspunkt og som ikke var målet til enhver pøbel med ambisjoner om å vise hvilken fantastisk hacker han er.

 Jeg hadde ikke lyst på en Macintosh fordi jeg ikke hadde noe ønske om å bytte til ny maskinvareplattform. Dette ga meg bare ett alternativ, Linux. Jeg var imidlertid noe tvilende til om jeg kunne få gjort alt mitt arbeid i et OS skrevet av et selvstyrende online-kollektiv. Jeg visste det fantes Linux-motstykker til mange av Windows-applikasjonene, men ville gratis programvare fungere like godt? Ville maskinvaren min fungere like godt? Et annet problem var om jeg kunne dele arbeidet mitt med mer enn 90 prosent av den verdenen som fremdeles lever i Microsofts verden?

Jeg bestemte meg for å gi Linux en fire ukers testperiode for å finne dette ut.