Storlansering fra Cisco

Storlansering fra Cisco

Cisco lanserte nylig 60 nye produkter rundt samarbeid og unified communication.

På mandag kunngjorde Cisco lansering av 60 nye produkter. Selskapets ambisjon er å tilby den mest komplette porteføljen av produkter innenfor samarbeid og unified communications. De forsøker å styrke sin satsning på video, nettverk og meldingstjenester gjennom å bruke teknologi de har tilegnet seg ved oppkjøpet av Jabber, Postpath, Webex og andre firmaer.

- Folk har ikke lyst til å investere i enkeltprogrammer som ikke fungerer med hverandre, så vi har laget alt ut ifra et Cisco-perspektiv. Det gjør at kundene kan bevare måten de jobber på nå, samtidig som de beveger seg inn i en langt mer kollaborativ teknologisk verden, sa Richard McLeod, som er Ciscos direktør for samarbeidsløsninger til CRN i USA.

Bedrifter krever bedre sikkerhet

- Forbrukerorienterte meldingstjenester og andre sosiale ting fungerer ikke for næringslivet. Folk ønsker tilgjengeligheten og hastigheten til sosiale nettverk, men sikrere, mer tilbasset businessmijø, sier McLeod.

Blant de nye produktene finner man Cisco Telepresence Webex Engage, som kombinerer videotelefon og telefonkonferanseprogramvare fra Webex med Telepresence directory, et webbasert kalender og arkivverktøy.

Også en nyhet er Ciscos Intercompany Media Engine som er en IP-plattform for kommunikasjon bedrifter imellom. En ny versjon av Ciscos Unified Communications System er også ute. Den har støtte for video, IP-telefoner med wlan og mobile enheter som Blackberry.

Cisco Webex Mail, nettverkgigantens første webbaserte mailprogram, er basert på teknologi Cisco tilegnet seg da de i august 2008 kjøpte opp Postpath. Cisco benytter seg også av teknologi de har fått tilgang på gjennom Jabber til å innkorporere et meldingsystem i Webex og Unified Presence-produktene.

Sosial nettverk

Cisco lanserer også en rekke nye produkter innenfor sosiale nettverk. Cisco Show and Share er en programvare som hjelper brukere med å organisere og redigere videobeskjeder. Cisco Enterprise Collaboration Platform er en applikasjon som hjelper brukeren med å lage web 2.0-innhold.

McLeod forteller at selskapet kommer til å tilby partnerne rabatter, insentiver, kursing og andre ressurser for de nye produktene.

Cisco varslet også flere kunngjøringer om nye samarbeid knyttet til video og sosiale nettverking til neste år. Det planlagte oppkjøpet av Tandberg, pålydende 3 milliarder dollar, vil ha mye å si for denne utviklingen. Men her er det som kjent en gruppe aksjonærer med 24 prosent av aksjene som forsøker å blokkere avtalen.