Stormaskin fra VMware

VMware sikter mot å gi datarommet den samme fleksibiliteten og håndterbarheten som hos stormaskinene.

LAS VEGAS: Virtualisering er langt fra nytt, men har mest vært kjent fra stormaskinmiljøer og det som i gamle dager ble kalt minimaskiner hvor én maskin håndterer alt. Dagens virtualisering dreier seg om å få mange maskiner til å virke som én felles ressurs. Innen dette området er VMware konge på haugen.

           

Nå lanserer de nye versjoner av ESX Server og Virtual Center, som er hovedproduktene for datasentre. ESX Server 3 håndterer dobbelt så mange prosessorer som tidligere; fire mot to, foruten tokjerneprosessorer. Minne i virtuelle maskiner kan nå være inntil 16 gigabyte mot tidligere fire. Sammen med støtte for NAS (Network Attached Storage) og iSCSI (protokoll for å kunne håndtere SCSI over internett – mye benyttet i SAN, Storage Area Networks) gir det større bruksområder enn tidligere.

 

Uten avbrudd

           

Det nye administrasjonsverktøyet Virtual Center 2 lar administratorer partisjonere maskinvare og konsolidere belastning fra applikasjoner, også automatisk. VMwares Vmotion-teknologi gjør at en virtuell server kan flyttes fra en konkret maskin til en annen uten avbrudd for brukeren. Det vil si at om en server-enhet svikter fysisk, vil de virtuelle maskinene som kjører på den bli flyttet til maskiner som er oppe. Tilsvarende hvis det skulle være overbelastning; servere flyttes dit hvor det er kapasitet.

           

De nye virtualiseringsverktøyene er ute i en tidlig beta, men skal komme i offentlig beta ganske snart. VMware forventer å være klar med produksjonsversjoner over nyttår.