Storslepp av nye datavern-produkter

Storslepp av nye datavern-produkter

Symantec lanserer i dag flere nye pakker som skal sikre norske pc-er. - Norge har gått opp fra 9. til 6. plass som angripende land, sier norgessjef Henrik Vaage.

(Oppdatert 12.56, 24.10)Sikkerhetsselskapet Symantec lanserer i dag den nye Norton 2006 produktserien, som krever mindre av brukeren samtidig som den tilbyr konsumentene økt sikkerhet og vern av data. Produktene Norton Internet Security 2006, Norton AntiVirus 2006, og Norton Personal Firewall 2006 gir også mer brukertilpasset beskyttelse mot eksisterende og nye trusler, hevder selskapet.

Ved presentasjonen av de nye produktene pekte norgessjefen Vaage på nye trusler.

- Å få tilgang til et botnett for spam, phishing, eller tjenestenektangrep er faktisk ikke dyrt. For hundre dollar får du tilgang til 2000 maskiner, sa Vaage.

Det betyr at det er veldig enkelt å bruke botnett-nettverk for ondsinnede eller kriminelle handlinger. Problemene i Norge har bare blitt større, mener Vaage.

- Effekten er at Norge har gått opp fra 9. til 6. plass som angripende land. Dette skyldes at sikkerheten relativt er blitt  dårligere i norske pc-er, fordi de er enklere å tas over for å brukes i angrep.

Og mens ødelegging av filer var hovedoppgaven til virus før, er de nå mer rettet mot å få ut informasjon som kan brukes i andre sammenhenger, som id-tyveri eller kortnumre.

- Vi er overbevist at phishing kommer til å fortsette som trussel, sier Vaage.

Nye produkter

Symantecs nye produkter vil bidra til at nettverdenen blir tryggere, ifølge selskapet. Men brukeren hjelpes også til å sikre tap av sine data.

- Nyheter i Norton Internet Security er Sikkerhetssenteret, som også har innebygd en sikkerhetskopiering, en backup. Backup er det jeg snakker mest om, og selger minst av, sier Steinar Heggemsnes, sjef for Norton-produkten i Norge.

Den nye utgaven av Norton SystemWorks introduserer blant annet automatisk installasjon av Norton GoBack, Symantecs databeskyttelses- og gjenopprettingsprodukt.

For mer informasjon, se Symantecs norske webside.