Størst på minne

Størst på minne

Kingston er med god margin verdens største minneprodusent.

Ifølge analyseselskapet iSuppli Corporation er Kingston verdens største produsent av tredjeparts minnemoduler. Markedsandelen er på hele 20,9 prosent, noe som er 2,5 ganger større enn nummer to på listen; Smart Modules Technologies.

Det er Kingston svært godt fornøyd med.

- Vi har klart å bringe service og produktkvalitet opp på et enda høyere nivå i 2003. Dette skyldes engasjerte medarbeidere og godt samarbeid med viktige minneleverandører, sier John Tu, konsernsjef i Kingston Technology i en pressemelding.

Analytiker Nam Hyung Kim i iSuppli slår fast at Kingston innehar en nøkkelrolle i pc-industrien. Selskapets stilling innebærer et tett samarbeid med både produsenter av dram-komponenter, distributører og forhandlere, pc-produsenter og systemintegratorer, sier Hyung Kim.
Administrerende direktør i Jan Terje Kleiven i Kingston Norge mener selskapets størrelse har en klar positiv betytning for kundene.

- Markedsprisen på ram-moduler svinger mye. Med sin nåværende størrelse kan Kingston imidlertid inngå faste leveringsavtaler med attraktive priser med brikkeleverandørene og dermed garantere priser og produktleveranser i en lengre periode. Kingston-moduler blir samtidig bygget av markedets beste brikker, noe som sikrer høy kvalitet på sluttprodukterne, sier Kleiven.

Kingston har nå mer enn 2.000 ansatte og omsetter for rundt 1,8 milliard dollar.