Stort gjennombrudd for Opera

Nokias nye smart-mobil, Nokia 6600, er den første som selges med norske Opera som innebygd nettleser. Det er et gjennombrudd for Opera i volum-markedet for mobiltelefoner, mener direktør Jon von Tetzchner.
Modellen, som lanseres i dag, mandag, er den første bygget på Nokias Series 60-plattform som Opera er med på. Det er også den første vanlige telefonen som leveres med den norske nettleseren innebygd.

-- Det er ganske viktig for oss og bli med på en telefon med denne formfaktoren. Vi begynte med "small screen rendering" for bare ett år siden. Nå kan man jo browse med Opera også på en Sony Ericssons P800 og Nokias 7650, men da man må man laste den fra en cd, sier operasjef

John von Tetzchner, til Computerworld. Viktig er det også at 6600 er et volumprodukt, og ikke en luksusmodell for næringslivsledere. Det kan bety mye for Operas økonomi, siden inntektene er per lisens solgt.

-- Det betyr den del, og det er viktig som et skritt på veien videre, sier von Tetzschner.

Fra før har også Motorolas 3G-telefon A920 Opera inkludert, men det er en svært avansert telefon og mest for spesielt interesserte foreløpig. Opera-sjefen kan ikke opplyse om det norske selskapet har flere slike avtaler på gang.

For øvrig er 6600 slett ingen primitiv telefon. Den har tre gsm-bånd, kamera med videofunksjon og høyoppløselig fargeskjerm, den kan lese (og komprimere) Word-dokumenter via Bluetooth og har en egen utskriftsmodul. Opera-nettleseren skal gjøre surfingen til en opplevelse fullt ut sammenlignbar med å surfe på pc-en.

Det har så langt ikke kommet opplysninger om pris.