Storviltjakt

Storviltjakt

Leder i Computerworld 41, 3. desember 2004
Det strammer seg til i Ementor. Flere medier melder om internt bråk som førte til Arne A. Jensens avgang, og posisjonering av interne kandidater for toppjobben i Ementor. Den avtroppende konsernsjefen har vært sykmeldt i lengre tid.

En skute uten kaptein er det siste Ementor trenger nå. Den daglige driften går selvfølgelig videre, men beslutningene om kurs og fart ligger på vent. Derfor har styret i selskapet satt igang jakten på Jensens etterfølger, kan DN berette.

Selvfølgelig har de det. Jakten på ny mann var nok i gang den dagen beslutningen om å bytte leder ble offentliggjort. Alt annet ville være rimelig amatørmessig.

De to interne kandidatene, visekonsernsjef Steinar Sønsteby og konserndirektør Ole Morten Settevik har begge offentlig gått ut med sine kandidaturer; henholdvis "jeg er kandidat" og "jeg vil vurdere stillingen om jeg blir forespurt".

Computerworld mener det må større endringer til for å få Ementor opp av gjørma. For det er underlig hvis de to interne har blitt så undertrykt av Jensen, uten at styret har sett det, at deres meninger og løsninger ikke har kommet frem i lyset.

Det finnes sikkert mange kandidater til stillingen hvis man leter bredt i bransjen. Flere profilerte, men også relativt anonyme lederfigurer har en cv som passer i Ementor. Utfordringen for de som skal rekruttere er å finne akkurat den rette.

Det klarte de som hentet Endre Rangnes til EDB Business Partner. Det var full match, selv om mange internt var skeptiske i begynnelsen.

Alt er mulig å få til. Av operative it-ledere i dag fremstår Frode Haugli i HP som den mest riktige kandidaten. At han sier "ikke aktuelt" nå er bare politikk.

Og full revers på en politisk uttalelse er jo snarere regelen enn unntaket.