Støtt Live 8 på Itunes

Støtt Live 8 på Itunes

Innspillingene av Beatles-låtene under forrige helgs Live 8-konsert kan nå kjøpes på Itunes, til inntekt for gjeldssletting i afrikanske land.
Det er Beatles-låtene "Sgt. Pepper,s Lonely Hearts Club Band" og "The Long and Winding Road", spilt av Paul McCartney og U2, som nå kan lastes ned på Itunes. Overskuddet av sangene går til gjeldssletting i afrikanske land, ifølge en pressemelding fra Apple.

Dette er også de eneste Beatles-låtene spilt inn av et Beatles-medlem, i alle fall delvis, som kan lastes ned fra nettet lovlig. Itunes nærmer seg en halv milliard nedlastede låter, med den digitale musikksjappa må inntil videre klare seg uten klassikerne fra tidenes største band.

Men veldedighet har Beatles-medlemmer tradisjon for. Avdøde George Harrison var blant initativtakerne til støttekonserten Concert For Bangladesh i 1971. Det var den første slike konsertne i sitt slag, med superstjerner som Dylan, Clapton og Harrison selv på plakaten.

Digital støtte

Live 8-konsertene er over, men ikke prosjektet. I dag, 6. juli, er dagen da industrilandenes toppmøte G8 begynner i Edinburgh. Så får man se om den folkelige protesten har noen effekt.

Du kan støtte Live 8-prosjektet ved å tegne deg på oppropet eller sende en mms som blir lagt inn i et bildegalleri gatelangs i Edinburgh. Mer informasjon finner du på www.live8live.com.