Straks klar med bedre Xeon

Straks klar med bedre Xeon

IDF: Ny tokjerneutgave av Intel Xeon kommer i løpet av våren og skal for alvor svare på AMD Opteron.

Denne uken åpnes dørene for Intel Developer Forum i San Francisco. Deltagerne kommer her til få vite flere detaljer om neste generasjon Xeon-prosessorer med doble prosessorkjerner, Dempsey og Woodcrest.

 

- På IDF vil vi vise at vi holder skjemaet for å få  levert Dempsey i løpet av første kvartal 2006 og Woodcrest i løpet av andre halvår 2006, sier Intels talsmann Scott McLaughlin til IDGs nyhetstjeneste.

Skuffet

 

Det stilles store forventninger til disse to prosessorseriene, ettersom mange avanserte brukere er skuffet over dagens Paxville-arkitektur.

 

Gordon Haff fra analyseselskapet Illuminata mener de Paxville-baserte Xeon-variantene bare dukket opp for å møte trusselen fra AMDs tokjernevariant av Opteron.

 

- I en verden uten AMD hadde Intel aldri introdusert Paxville. Det var bedre enn å ikke ha noe som helst på markedet, men de er virkelig ikke optimalisert for to prosessorkjerner, sier Haff.

 

Ifølge Haff er dette tilfelle med Dempsey og Woodcrest.

 

Strømgjerrig

 

Det faktum at Dempsey og Woodcrest trekker mindre strøm enn dagens Paxville-arkitektur kommer til å gi tjenerprodusentene nye muligheter. Blant annet vil det bli mulig å bygge mindre bladtjenere og pakke de tettere sammen.

 

- Det vil bli mulig for oss å gå over til SAS-disker (Serial Attached SCSI) i mindre format, sier Paul Miller, markedsjef for bladtjenere hos Hewlett-Packard.

 

Disker på 2,5-tommer vil bidra til at tjenermaskinene trekker mindre strøm og utvikler mindre varme.