Streamer Mount Everest live

Streamer Mount Everest live

LITT PÅ SIDEN: Verdens høyeste live-kamera er plassert på verdens høyeste fjelltopp, slik at du kan se det fra sofakroken.

Et webkamera fra den tyske produsenten av videoovervåkningssystemer, Mobotix, er installert på Mount Everests nabotopp Kala Patthar.

Tåler høye minusgrader

Kameraet som er brukt er solcelledrevet og befinner seg i en høyde på 5 675 meter. Det er spesielt utviklet for å tåle høye minustemperaturer. og utveksler trådløs data med et nærliggende observatorium.

Overføringen oppdateres hvert femte minutt og er tilgjengelig tolv timer hver dag fra kvart på tolv på formiddagen. Det gjør det mulig å følge skyenes bevegelse rundt fjellet eller å holde øye med en klatrer på vei mot fjellets topp.

Støttet av Nepal

Det hele er en del av et forskningsprosjekt sponset av den nepalske regjeringen, som gjør det mulig for alle interresserte å se verdens høyeste fjell live fra pc-en eller smarttelefonen.

Prosjektet går ut på å bestemme fjelltoppens eksakte høyde, men det endelige resultatet blir ikke tilgjengelig før om cirka to år.

Du kan se overføringen live her.