Streik i Telenor

Streiken rammer bredbåndsbestilling, utsending av mobilregninger og kan føre til dårligere service på opplysningen.

Det ble brudd i meklingen for Telenor-overenskomsten mellom EL & IT Forbundet og NHO. Avstanden var så stor at meklingsmannen ikke fant grunnlag for å legge fram en skisse.

Det betyr at 470 ansatte i 9 Telenor-virksomheter over hele landet er i streik fra arbeidsdagens start onsdag morgen, ifølge en pressemelding fra forbundet.

Kan bli langvarig

I første omgang kommer streiken i hovedsak til å ramme bestilling og leveranse av bredbånd, utsending av mobiltelefonregninger og lengre svartid på 1881/1882.

Sist uke opplyste forbundet at plassfratredelse var varslet over hele landet, men med hovedtyngde i Olso og Akershus, Gjøvik, Bergen Namsos, Rørvik, Kristiansand og Stavanger.

Streiken kan bli langvarig. NHO mener kravene fra arbeidstakerne er umulig å innfri, ifølge NRK.no.

Skuffet over motparten

- Det var umulig å komme fram til en løsning. Avstanden var for lang mellom arbeidstakernes ambisjoner og det vi opplever som realistisk. I forhold til Telenors driftsstruktur var kravene for stive, sier NHOs forhandlingsleder Oskar Rønbeck til NTB.

- Jeg ser ingen umiddelbar løsning. Dette kommer til å ta tid, legger han til.

Forhandlingsleder Jan Olav Andersen i EL- og IT-forbundet sier partene var dypt uenige på flere punkter.

- Jeg er skuffet over at motparten viste så lite forhandlingsvilje. Det var utrolig vanskelig å få en bevegelse i forhandlingene, sier han til NTB.

- Vi er bekymret over at dette er en streik som først og fremst rammer kundene våre. De kravene som er fremsatt handler om arbeidsgivers styringsrett, blant annet innenfor arbeidstidsbestemmelser og innleie og bruk av vikarer, sier HR-direktør Bjørn Magnus Kopperud i Telenor.