Stretto tredobler resultatet

Nettbutikken Stretto skal hente inn kapital for å utvide virksomehten, etter et år med tredobling av omsetningen og dobling av overskuddet.

It-aktøren Stretto tredoblet omsetningen og mer enn doblet overskuddet i fjor. Nå skal det hentes inn kapital for å satse enda tyngre på nettbutikken.

Omsetningen i 2005 endte på 75 millioner kroner, opp fra 26 millioner i 2004. Overskuddet økte fra 1,2 millioner kroner i 2004 til 2,5 millioner kroner i 2005.

Nå vil gründer og administrerende direktør Lasse Sten hente mer kapital til selskapet.

- Det blir en rettet emisjon eller en industriell løsning. Prosessen er i gang, sier Sten til Computerworld.no.

Sten har engasjert konsulentselskapet Weibull for å hente inn en strategisk partner til Stretto, han regner med at dette er på plass i løpet av våren. I dag kontrollerer Sten og Strettos salgssjef Lars Eirik Helander 75 prosent av selskapet.

Vil bli betydelig

- Når vi nå ønsker å hente inn mer kapital, er årsaken utelukkende at veksten i nettbutikken krever større arbeidskapital. Med den raskt voksende omsetningen vil vi snart stange mot leverandørenes grenser for kreditt, sier Sten.

Målet er å bli en betydelig aktør i markedet.

- Da må vi opp i en omsetning på rundt 300 millioner kroner, sier Sten som ikke vil tidfeste når bedriftens hans skal ha nådd dette målet.

Hjemme-pc på nytt

Stretto hadde i fjerde kvartal i fjor et tap på 21-23 millioner kroner på grunn av pausen som oppsto da mange hjemme-pc-avtaler ble satt på hold, på grunn av en ny lov som satte taket for bruttotrekksordningen til 10.000 kroner.

- Nå er vi i gang igjen, og det er blitt bra aksept for en brutto/nettotrekksordning. Det gjør at vi kan tilby endel andre produkter, som større skjermer. Snittet på avtalene nå er rundt 18.000 kroner, sier Sten til Computerworld.no.