- Sun bør kjøpe et Linux-selskap

Det britiske analyseselskapet Bloor Research mener det er på tide at Sun kjøper seg inn i enten Red Hat eller SuSe Linux.

Det er daglig leder Peter Bloor i analyseselskapet Bloor Resarch som etterlyser en mer aggressiv Linux-satsing fra Sun. For å komme på banen mener han selskapet bør kjøpe et av de store programvarehusene for Linux, mer spesifikt Red Hat eller SuSe Linux.

 

Han forslår også at Sun bør komme opp med en ”Sun-pc”. Det vil si en pc som kjører på Linux og er lastet med kontorstøtteverktøy som Suns Star Office.

           

-- Hvis Sun gjør dette vil det være et sterkt signal til markedet, sier Bloor til IDG News.

 

Han peker blant annet på at Star Office, kanskje mest i Europa, er et alternativ som vurders av stadig flere. I Tyskland er markedsandelen opp i 30 prosent og dermed i klar konkurranse med Microsofts Office-produkter.

 

- Dessverre har ikke Sun, selv om de selger Linux-servere til aggressive priser, fått helt grep på Linux. De har ikke funnet en måte å omfavne Linux på i en bred produkt-strategi. Sun må utvikle en Linux-strategi rotfestet i selve Sun-økosystemet, sier Bloor.