Sun bygger Google inn i Java

Sun bygger Google inn i Java

Sun og Google er enige om å smelte sammen Googles verktøylinje med Suns Java Runtime Environment. De har planer om et utvidet samarbeid, men detaljene er få.

Det hadde på forhånd knyttet seg stor spenning til pressekonferansen som Suns toppsjef Scott McNealy og Googles toppsjef Eric Schmidt skulle holde i går kveld. Akjsekursen til Sun hadde steget med 10 prosent.

Men aksjen falt tilbake til gammelt nivå da innholdet i samarbeidet ble kjent. Det ble nemlig ikke sagt noe om hvorvidt Suns applikasjoner, som for eksempel Staroffice, skulle gjøres alment tilgjengelig på web via Googles tjenester - en antakelse flere analytikere hadde før gårsdagens konferanse.

Få detaljer

Selskapene starter edruelig med å kunngjøre eksteskapet mellom Google desktop og Java, og at dette kan utvide seg i alle retninger. Sun regner med å ha en versjon av Java Runtime Environment (JRE) som inkluderer Google desktop i løpet av en måneds tid.

- Vi vil utnytte nettverksøkonomien med et svært strategisk partnerskap for å promovere Java Runtime Environment og Googles verktøylinje. Ser vi fremover er det mye annet vi kan finne på. Det er mange smarte personer i Google, sier Suns toppsjef Scott McNealy.

Til tross for at en pressemelding uttalte at Google også ser på mulighetene for å utvide distribusjonen av OpenOffice.org, sa ikke selskapstoppene noe om dette under pressekonferansen, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Ikke mot Microsoft

Begge partner nektet å innrømme at det nye samarbeidet var satt i scene for å konkurrere hardere med Microsoft, som er hovedmotstanderen til både Google og Sun.

- Dette handler ikke om hvem vi er imot, men hva vi er for. For meg er det kundene som teller, ikke Microsoft. Å frigjøre internett eller kutte kostnadene har begge verdi for kundene, sier Suns sjefsteknologi Jonathan Schwartz.