Sun får skryt for åpen Java

Sun får skryt for åpen Java

Norske Linux-entusiaster klapper for Sun Microsystems.

Den norske brukerforeningen NUUG ( Norwegian Unix User Group) gir tommelen opp for Suns brede frigivelse av Java under GPL-lisensen.

" NUUG ser med glede at SUN Microsystems har bestemt seg for å endre lisensvilkårene til sin Java-implementasjon til GNU General Public Lisense (GPL). Dette er en god dag for fri programvarebevegelsen, og lisensendringen vil lage en bro mellom SUN og de eksisterende prosjektene som har jobbet i over 10 år med å lage fritt tilgjengelige Java-implementasjoner.

Les også: Frigir Java under Linux-lisens

Det er neppe tilfeldig at denne annonseringen kommer i det prosjekter tilknyttet Classpath-prosjektet som Kaffe, GCJ, JamVM og SableVM har lykkes med å lage fri programvare-utgaver av Java der mer enn 99.9% av Java-språket og tilhørende biblioteker er fritt tilgjengelige" skriver NUUG i en pressemelding.

- SUNs valg av GPL-lisens på sin Java-implementasjon er et framtidsrettet steg, og det vil endelig gjøre Java aktuelt som utviklingsverktøy for verdens utviklere av fri programvare, sier leder i NUUG, Petter Reinholdtsen

Les hele pressemeldingen her (ekstern lenke)