Sun gir Intel-brukerne Solaris 9

Etter å ha diskutert med brukerne nesten ett år, har Sun gjort tilgjengelig en versjon av Solaris 9 for Intel x86-plattform.

I januar var beskjeden fra Sun at de ville stanse arbeidet med x86-versjonen av operativsystemet Solaris 9. I stedet skulle fokus ligge på Suns egne Ultrasparc-prosessorer. Dette medførte en strøm av klager fra Suns brukere, blant annet i form av avisannonser som ba selskapet forklare beslutningen offentlig.

Det ville ikke Sun, men i oktober omgjorde de beslutningen ved å erklære at de vil utvikle og levere operativsystemet med full support. En betaversjon er lagt ut til nedlasting. Den koster 20 dollar, mens den fulle versjonen som skal være klar i desember vil koste 99 dollar per lisens.

-- Vi har hatt noen kontroverser om våre forpliktelser rundt dette produktet. Nå hopper vi i det med begge beina. Vi er vilt entusiastiske. De neste månedene skal dere få se ytterligere forbedringer av Solaris sett under ett, og som vil ha Solaris x86 som en nøkkelkomponent, sier John Loiacono, sjef for operativsystemer hos Sun til IDG News Service.

Solaris x86 er særlig populært i akademiske miljøer "fra gammelt av" og i en del selskaper som ser Intel-baserte løsninger som rimeligere alternativer enn Suns Ultrasparc-maskiner. For mer om Solaris 9 for Intel-prosessorer, se http://wwws.sun.com/software/solaris/.