Sun og Google med felles front mot Microsoft

Det spekuleres i om Google skal tilby blant annet Staroffice til sine brukere.

Både toppsjefen i Google, Eric Schmidt og Sun-sjef Scott McNealy skal være tilstede for å presentere samarbeidet, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Representanter fra selskapene har munnen lukket med syv segl i forbindelse med samarbeidet. Men talskvinne Jacki DeCoster i Sun sier at partnerskapet skal være et bredt forretningsmessig forhold, lignende det Sun gikk for med Microsoft i april.

- Jeg vet ingenting og er like spent som alle andre, sier norgessjef Stein Erik Skogeng i Sun Norge til Computerworld.no

Webbasert Office?

Selskapene har en felles fiende, nemlig Microsoft. Kilder i bransjen spekulerer i at Google er interessert i å tilby flere applikasjoner, som for eksempel en webbasert office-suite for å konkurrere enda hardere mot rivalen Microsoft, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Sett i dette lyset er det fornuftig av Google og samarbeide med Sun som har en bred portefølje, inklusive StarOffice, men de har aldri klart å finne ut hvordan de best mulig skal få markedet til å adopere disse.

Et slikt samarbeid mellom Google og Sun vil gi Google den teknologien de trenger for å holde Microsoft opptatt på flere fronter, mens Sun får markedsføringskraften de må ha for å vinne frem i programvaremarkedet.

Felles historie

Et samarbeid mellom Google og Sun er ikke overraskende i og med Google administrerer en stor, distribuert infrastruktur for å kjøre sin søkemotor. Sun på sin side var motoren i mange nettverk i store dot-com-selskaper før krisen kom i 2001.

Schmidt og McNealy har også en felles historie. Googles toppmann var sjefsteknolog i Sun da selskapet introduserte Java i 1996.

Les også: Sun bygger Google inn i Java.