Sun kjøper mer tjenester

Sun kjøper mer tjenester

Sun Microsystems kjøper tjeneste-leverandøren SevenSpace. Med dette kjøpet tar Sun et steg videre bort fra sin tradisjonelle holdning om å kun støtte Solaris-plattformen.
Oppkjøpet setter Sun i stand til å gire opp støtten for konkurrerende operativsystemer som Windows, HP-UX og AIX, ifølge IDGs egen nyhetstjeneste.

SevenSpace er et fire år gammelt selskap som har spesialisert seg i å fjernadministrere og overvåke it-systemer og applikasjoner. Selskapet er interessant for Sun på grunn av sin teknologi som vil gi Sun sin tjeneste-enhet mulighet til å levere SLA-er (service level agreements) for programvareleverandører som Oracle, SAP og Peoplesoft innenfor et større antall operativsystemer.

-- Vi har hovedsaklig vært en Sun-basert butikk. Dette oppkjøpet gir oss mer komplette heterogene muligheter fra det fysiske nettverket og opp til applikasjonene, sier Scott Woods som er sjef for kundeintegrasjon i Sun.

Dermed vil Sun kunne konkurrere bedre med tungvektere som HP og IBM som allerede kan tilby lignende tjenester.

SevenSpace har rundt 100 ansatte. Det er ikke offentliggjort noen finansielle detaljer rundt oppkjøpet utover at det medførte et kontantoppgjør.