Sun kjøper MySQL

Sun kjøper MySQL

Sun betaler en milliard dollar for det svenske programvareselskapet MySQL. - MySQLs gjennomslag rundt omkring på planeten er oppsiktsvekkende, sier Sun-sjef Schwartz.

Svenskenes database er basert på åpen kildekode, og er brukt i mange av de mest besøkte nettsidene i verden.

Sun betaler 800 millioner dollar i kontanter og 200 millioner i opsjoner, men hevder at oppkjøpet vil styrke selskapet i bedriftsmarkedet, inkludert databasemarkedet, tilsvarende en verdi på rundt 15 milliarder dollar, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

MySQLs produkter skal også hjelpe Sun til å bedre støtten til web-applikasjonen LAMP som er basert på åpen kildekode. LAMP er et akronym for Linux OS, Apache Web Server, MySQL database og programmeringsspråkene PHP/perl.

Den svenske databasen kommer til å inngå i flere applikasjoner, og Sun lover at flere supporttjenester for MySQL er på vei.

Avtalen ventes å sluttføres i tredje eller fjerde kvartal i år. MySQLs sjef Mårten Mickos vil etter kjøpet bli en del av Suns ledelse.

- Da vi samlet sammen bransjefolk og satte oss ned og pratet med dem, bekreftet de noe vi har visst i flere år - MySQL er den mest populære plattformen for å skape nettverkstjenester, skriver Sun-sjef Jonathan Schwartz i sin blogg.

Les Schartz' blogg her.

- MySQLs gjennomslag rundt omkring på planeten er oppsiktsvekkende, skriver han.

My SQL-databasen brukes i dag av blant andre Google, Facebook og Nokia. Ifølge selskapet selv lastes det ned 50 000 kopier av programvaren hver dag, skriver Computer Sweden.