Sun lanserer svitsj

Sun lanserer svitsj

I løpet av september kommer Sun med en svitsj som kombinerer lastbalansering og ssl-aksellerering.
Sun tok skrittet inn i nettverksbransjen da selskapet kjøpte Nauticus for 80 millioner kroner i januar. Nauticus lager såkalte "content switches", altså svitsjer som forholder seg til innholdet i datastrømmen.

Det har tidligere vært spekulert på om Sun kun ville legge svitsje-teknologien til Nauticus inn i sine servere. Men ifølge IDGs nyhetstjeneste kommer altså Sun med en frittstående svitsj i løpet av inneværende måned.

Et av poengene med den nye Sun-svitsjen er at den kan håndtere ressurskrevende oppgaver.

-- Nauticus-svitsjen gir oss klassisk lastbalansering med mye større ytelse og sikkerhet enn det som er vanlig i denne typen produkter, sier John Fowler, sjef for Sun Network Systems Group.

Svitsjen, som er bygget på Nauticus N2000-produktserie, vil selges under Suns eget merkenavn og vil være tilgjengelig på markedet innen utløpet av året.

Hittil har Sun bare solgt nettverks-kort til sine løsninger, en virtualiserings-svitsj for lagringssystemet Storedge 6920 og svitsje-produkter som inngår i Suns blad-servere, opplyser Fowler.

Flere analytikere uttrykker overraskelse over at Sun nå beveger seg inn på svitsj-markedet. Faren er at selskapet legger seg ut med andre nettverksselskaper som Cisco, som Sun har samarbeidet med lenge. Cisco kjøpe innholdssvitsj-produsenten Arrowpoint for fire år siden.

-- Utfordringen for Sun blir å ikke forvirre kanalen, som nå skal selge produkter som konkurrer med partnerenes produkter, sier analytiker Joel Conover i Current Analysis til IDG News.

Pris og navn på den nye svitsjen er ennå ikke offentliggjort.