Sun og Microsoft er enige

Sun og Microsoft er enige

De to store kamphanene legger all strid til side, dropper rettssaker og lisensierer hverandres teknologier. Og det er ikke aprilsnarr!
Microsoft og Sun har inngått et bredt teknologisamarbeid, som skal føre til at produktene deres skal fungere bedre sammen. Alle rettslige stridigheter bilegges og enighet er inngått om patenter og andre tvistesaker.

Avtalen om teknisk samarbeid vil gi begge selskapene tilgang til hverandres server-baserte teknologi og vil la dem bruke informasjonen til å utvikle nye server-produkter som skal fungere bedre sammen. Samarbeidet vil til å begynne med dreie seg om Windows Server og Windows Client, men vil etterhvert omfatte epost og databaseprogramvare.

Active Directory og Java System Identity Server skal gjøres i stand til å dele identitetsinformasjon for å gjøre systemer mindre kompliserte og mer sikre. Sun skal lisensiere kommunikasjonsprotokollene i Windows, og Microsoft skal fortsette å støtte for sin Java Virtual Machine.

Men enighet koster. I første omgang skal Microsoft betale Sun 700 millioner dollar for å løse gående antitrustsaker og 900 millioner dollar for å bilegge patentsaker. I tillegg skal de betale royalties for å bruke hverandres teknologi; Microsoft betaler 350 millioner dollar på forhånd, mens Sun skal betale når Microsoft-teknologi blir bygget inn i Suns server-produkter.