Sun taper en milliard dollar på ett kvartal

Microsofts erkefiende er i alvorlig trøbbel. Sun Microsystems har etterbokført et tap på 1,051 milliarder dollar i sitt fjerde kvartal 2003, som endte 30. juni i år. Elendige fremtidsutsikter tvinger selskapet til tilbakeføringen.
Tidligere hadde selskapet rapportert et overskudd på 12 millioner dollar i kvartalet, men i forståelse med det amerikanske kreditttilsynet har resultatene blitt revidert. Selskapet rapporterer i stedet et tap på 1,039 milliarder dollar for fjerde kvartal.

Etterbokføringen blir foretatt fordi Sun har redusert sitt fremtidssyn for planlagte lønnsomhetsnivåer i finansåret 2004. Enkelt sagt: butikken går ikke særlig bra.

-- Vårt førstekvartal var spesielt vanskelig på grunn av et vanskelig marked og tøff konkurranse. Det fikk oss til å revurdere våre avskrivninger, sier talsmann Andy Lark til IDG News Service.

Resultatet av revurderingen var at Sun ikke lenger kunne utsette økonomisk tap.

I samme åndedrag advarer Sun om at også første kvartal 2004, som avsluttes i dag, vil by på et tap på flere hundre millioner dollar.

Nylig varslet Sun om at de skulle kutte 1.000 stillinger i september. Det er ikke kommet varsler om ytterligere nedbemanninger.