Superrask minnepinne

Superrask minnepinne

Sharkoons USB 3.0-minnepinne skal levere opptil 200 megabyte i sekundet.

USB 3.0 gir muligheter for langt høyere hastigheter enn USB 2.0-standarden. Sharkoon utnytter dette på papiret godt med sin nye Flexi-Drive Ultimate.

Lesehastigheten er oppgitt til 200 megabyte i sekundet, mens skrivehastigheten skal være på opptil 120 megabyte i sekundet. Minnepinnen, som trolig er basert på flashminnekontroller hentet fra SSD, vil være tilgjengelig med kapasitet på 64 og 128 gigabyte.

LES OGSÅ:

Superrask USB SSD

Minnepinnen er i aluminium og måler 79 x 27 x 9,3 mm. Vekten er oppgitt til 40 gram.

Veiledende pris er satt til henholdsvis 140 og 230 euro for de to kapasitetsalternativene. Vi estimerer opp mot 2 500 kroner for den største utgaven på det norske markedet.

Tidligere har vi testet Lacie Fastkey, som blir et lignende produkt og med målt ytelse i samsvar med det som er oppgitt for Sharkoon Flexi-Drive Ultimate. Lacie Fastkey ligger imidlertid høyere priset enn Sharkoons alternativ. En av erfaringene fra testen av Lacies lignende produkt var også at det vil være en del USB 3.0-implementasjoner på markedet som ikke gir full utnyttelse av ytelsespotensialet på en svært raske USB 3.0-enheter.

LES OGSÅ:

Nyttig Linux på minnepinne