Surf uten internett

Surf uten internett

Kan du surfe uten internett-oppkobling? Joda, mener selskapet Webaroo, og kommer med en perfekt hytteløsning.

Selv om det blir stadig lettere å koble seg opp mot internett hvor som helst er det mange situasjoner man har behov for internett uten at man har tilkoblingsmuligheter. Selskapet Webaroo mener de har funnet løsningen på dette problemet.

 

Grunntanken bak ideen er ganske enkelt at Webaroo legger et sammendrag av nettet på harddisken. Selskapet mener at de fleste som leter etter informasjon ikke trenger hele nettet, men bare en liten del av det. Ved å legge komprimerte filer samlet på 40 GB på datamaskinen, kan brukeren surfe på en slags "light" versjon av internett.

 

Webaroo innser til at store søkebaser som Google og Yahoo kan vise flere tusenvis av søkeresultater, men at de fleste bruker bare de første to til fem lenkene fra søkeresultatet. Dermed  kan Webaroo gi de fleste søkere mye av informasjonen de er ute etter.

 

Optimaliserer søk

 

Konseptet er basert på søke- og komprimeringsteknologien som Webaroo har utviklet. Teknologien optimaliserer det selskapet kaller "innholdstetthet".

Webaroo har kontor i USA og i India. Selskapets servere scanner nettet kontinuerlig for å lete etter ny informasjon. Med en gang en bruker kobler seg opp mot internett oppdateres Webaroo-filene som ligger på harddisken. Dermed er internettversjonen på pc-en alltid godt oppdatert når det gjelder all slags sider som ikke er nyhetsbasert. Du kan surfe på flyet, på ferien, på båten eller på hytta etter all slags informasjon.

 

Webaroo har inngått et samarbeid med pc-produsenten Acer, som er interessert å levere pc-er med Webaroos løsning integrert.

 

Les mer på Webaroos webside.