Svak førjulshandel for Komplett

Svak førjulshandel for Komplett

Lageret er friskmeldt, men Komplett har ennå ikke vunnet kundenes tillit tilbake.

Komplett, Norges største netthandelshus, omsatte for 463,1 millioner kroner i november. Inkludert i tallene er imidlertid 49,8 millioner fra svenske Inwarehouse som ble kjøpt i mai, og 180,5 millioner kroner fra Torp Computing Group, som fusjonerte med Komplett med virkning fra 1. oktober. Den reelle veksten for Komplett sammenliknet med fjoråret er dermed under fem prosent.

- Vi har vært gjennom en vanskelig periode, og selv om lageret ble friskmeldt i november tar det tid å vinne kundenes tillit tilbake. Vi er ennå ikke helt tilbake på sporet, sier administrerende direktør Ole Vinje til Computerworld.

LES OGSÅ: Ny it-smell for Komplett

Inwarehouse leverer også en relativt flat utvikling, men er fortsatt i en integrasjonsprosess og flytter hovedkvarteret fra Stockholm til Gøteborg i disse dager. Nettbutikken Mpx leverer imidlertid 12,5 prosent vekst, fra 160 millioner kroner i fjor til 180 millioner i år.

- Vi er relativt fornøyde med Inwarehouse, mens Mpx vokser veldig bra og vi ser veldig sterke TCG-tall. Julehandelen er allerede i full gang, og totalt forventer vi en veldig bra desember for Komplett, sier Vinje.

LES OGSÅ: Komplett reddes av oppkjøp