Svein Berntsen slutter som konsernsjef i ID Gruppen

Svein Berntsen slutter som konsernsjef i ID Gruppen

I samråd har styret og Svein Berntsen blitt enige om at det nå er naturlig å skille lag.
ID Gruppen har gjennom de siste tre og et halvt årene hatt en sterk utvikling i det norske tele og IT markedet. De finansielle resultatene har vært gode og virksomheten har vært gjennom en omfattende restruktureringsprosess som har gitt stigende resultatutvikling, skriver selskapet i en pressemelding.

Egil Skibenes overtar inntil videre som arbeidende styreformann og vil bruke tiden fremover til å legge nye strategier, samt ta stilling til lederspørsmålet i ID Gruppen.

En fase av selskapenes utvikling var over når datakommunikasjonsselskapet ID Comnet as ble solgt til Catch for en drøy måned siden. I samråd har styret og Svein Berntsen blitt enige om at det nå er naturlig å skille lag.

Den gjenværende virksomhet i ID Gruppen vil spisse sin satsing og sikter på å innta en strategisk posisjon innenfor tale og mobilområdet i bedriftsmarkedet.

Datterselskapene ID GSM og ID Ecom har fokus på mobile løsninger, mens ID Connect jobber med telefoniløsninger basert på fastnett og IP.

Selv om Svein Berntsen nå slutter vil båndene til ID Gruppen fortsatt være sterke som aksjonær.

- Mine år i ID har vært en utrolig spennende reise, og jeg forlater et flott selskap med mye kompetanse. Etter salget av ID Comnet var en etappe forbi, og det var naturlig for meg å foreta et skifte. Det ligger absolutt ingen dramatikk i dette, sier Svein Berntsen.

- Styret og eierne er godt fornøyd med ID Gruppens utvikling under ledelse av Svein Berntsen. En epoke er nå over og vi skal konsentrere oss om en spennende del av fremtidens telekom markedet. Med ID Gruppens solide kundebase og høye kompetanse innen telefoni og mobil, skal dette bli en inspirerende utfordring sier styreleder Egil Skibenes.