Svenske Expert begjært konkurs

Svenske Expert begjært konkurs

Elektronikkjeden Expert i Sverige har søkt om konkursbegjæring.

Det har vært tøffe tak for svenske Expert den siste tiden, med den ene nedlagte butikken etter den andre.

Den svenske Expert-ledelsen konstaterer overfor IT24.se at selskapet har tapt store summer gjennom flere år.

Det siste året har har kjeden gjort en rekke tiltak, som å stenge flere butikker, for å oppnå lønnsomhet. I fjor sommer kjøpte Expert 30 av konkurrenten Onoffs butikker etter at kjeden kastet inn håndkleet.

Eierne har dessuten blitt tilført kapital for å sikre driften og investert for å modernisere et stort antall av butikkene. Men det har altså ikke vært nok.

- Vi har hatt gode håp om å snu virksomheten i Sverige til lønnsomhet, men når resultatet ikke snur må vi se på hele virksomheten og sikre en fortsatt positiv utvikling i Norge, Danmark og Finland. Det er fokuset vårt fremover, sier Experts konsernsjef Lars Christensen.

Men nå kommer altså nådestøtet, og Expert har begjært konkurs.

Konkurs i går

Corren.se var først ute med nyheten, som ved 19-tiden i går ble bekreftet med en pressemelding.

- Konkursen omfatter det svenske hovedkontoret og 73 butikker, skriver Expert i en pressemelding.

I begjæringen om konkurs står det:

"Expert Sverige AB är på obestånd då det saknar förmåga att betala sina skulder vartefter de förfaller, och denna förmåga inte endast är tillfällig".

- Omfattende kostnadsbesparelser har blitt gjennomført og ulønsomme butikker har blitt avviklet. Men den harde konkurransen og lave marginer i kombinasjon med et veldig svakt marked, har gjort at tapene fortsatte, skriver selskapet videre i pressemeldingen.

Expert hadde 136 butikker i Sverige, hvorav 73 er selveide, og 63 er franchise. Selskapet har en omsetning på rundt 2,8 milliarder svenske kroner.