Svenske forbrytere leder Playstation-rival

Tre av toppsjefene i Gizmondo er svenske og tidligere dømt for grove forbrytelser.

Gizmondo er en britisk milliardbedrift som tar sikte på å konkurrere med Nintendo og Sony på bærbare spillkonsoller. Selskapet har høy profil og omtales stadig vekk i media. Men ifølge Aftonbladet er tre av direktørene i selskapet tidligere medlemmer av det som på 1990-tallet kalt Uppsalamafiaen.

 

Lederen av denne mafiaen, Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson, har i dag en årslønn på over 25 millioner svenske kroner, inkludert bonus.

 

Sammen med sine kompanjonger, Peter Uf og Johan Enander, styrer Eriksson i dag Gizmondo. I tillegg sitter den britiske gründeren Carl Freer på toppen. Han er tidligere ustraffet.

 

Kvinnemishandler ble sikkerhetssjef
De tre svenske kompanjongene ble tidlig på 1990-tallet dømt til lange fengselsstraffer i flere forskjellige rettssaker. Stefan Eriksson ble dømt til to og et halvt års fengsels for omfattende økonomisk kriminalitet. Peter Uf fikk åtte og et halvt år bak murene.

Johan Enander, som ifølge Aftonbladet ble kalt for Uppsalamafiaens torpedo, fikk over seks år i forbindelse med flere ulike dommer, blant annet for mishandling, utpressing og kvinnemishandling. Nå er han sikkerhetssjef i Gizmondo.