Svindelanklage mot Microsoft

I november droppet Sendo Microsoft til fordel for Nokia. Den engelske mobiltelefonprodusenten hevder at amerikanerne i steden for å samarbeide prøver å drive dem mot konkurs.
I desember anmeldte de Microsoft for en lokal domstol i Texas. Amerikanerne anklages for bedrageri, ulovlig konkurranse og blottleggelse av forretningshemmeligheter. Microsoft tilbakeviser alle beskyldninger.

Her er historien bak oppsigelsen: Sendo skulle utvikle en håndholdt enhet basert på Microsofts operativsystem Stinger, eller Smartphone2002. Telefonen var ferdig og skulle ut på markedet da Sendo trakk seg fra avtalen. I oktober lanserte den taiwanske Sendo-rivalen High Tech Computers en konkurrerende mobiltelefon basert på Stinger. Telefonen selges nå av Orange i Storbritannia. Microsoft skal, ifølge Sendo, ha stjålet Sendos teknologi og gitt den videre til den taiwanske konkurrenten.

I 1999 lovte Microsoft å investere 12 millioner dollar (over 85 millioner kroner) i Sendo. Microsoft skulle også støtte Sendo med programvare. Men den holdt ikke mål og forsinket utviklingen.

Sendo kom i likviditetskrise. For å utlevere pengene krevde Microsoft full innsikt i Sendos teknologutvikling. Ifølge Sendo ble denne innsikten bragt videre til Sendos konkurrenter. Sendo brøt samarbeidet da Microsoft likevel ikke utbetalte de lovte 85 millioner kronene, ifølge nettavisen News.com.