Svindlere gir seg ut for å være fra Apple

Svindlere gir seg ut for å være fra Apple

Flere nordmenn har blitt oppringt av falske kundebehandlere.

En rekke medier har den siste tiden rapportert om flere personer som har blitt utsatt for svindelforsøk per telefon fra falske kundebehandlere fra Microsoft.

Denne typen svindelforsøk er åpenbart i vinden, for nå har vi fått opplyst at flere nordmenn den siste tiden har opplevd lignende episoder med telefoner fra personer som oppgir å være fra Apple.

Humac Norge sier de har fått flere henvendelser fra bekymrede kunder den siste tiden som lurer på om telefonene er reelle.

- Hvis du blir oppringt av en person som forteller at noe er galt med din datamaskin, er dette forsøk på svindel. Apple har ingen slike programmer på gang og ringer ikke sluttbrukere, advarer Humac på sine nettsider.

Fellesnevner for samtlige telefoner har vært en engelsktalende stemme som ber brukerne installere Team Viewer som gir tilgang til deres Mac-er, får vi opplyst. Team Viewer er et gratisprogram for fjernvedlikehold og ekstern skrivebordsdeling via internett.

- Formålet med disse oppringningene er å få tak i din personinformasjon slik at denne kan utnyttes til svindel. Hvis du opplever problemer med maskinen din, har Apple en egen supportkanal på telefon 815 00 158 som kan hjelpe deg, råder Humac.