Svindlet med 130 identiteter

En mann fra Sri Lanka fikk lurt 1,1 millioner engelske pund ut av bankene før den omfattende id-svindelen ble avslørt.

Kanagaratnam Ganan, 33, hadde 130 separate identiteter og hadde åpnet nær 500 bankkonti. I går ble mannen dømt til fem og et halvt års fengsel.

Ganan fikk britisk statsborgerskap i 2002. Han blir beskrevet som ringleder i en sofistikert operasjon som også involverte to andre personer fra Sri Lanka.

Mannen hadde 473 ulike konti, 200 av dem i Barclay's Bank og 85 i National Westminster, begge to av Storbriannias største banker.

Da politiet ransaket leiligheten hans i Croydon, en liten by i Surrey, sør for London, fant de 120 kreditt- og betalingskort samt tusensvis av dokumenter som viste hvordan Ganan og hans medsammesvorne førte oversikt over den omfattende svindelen.

Fulltidsjobbb

- Ganan har i fem år orkestrert noe som må ha vært noe i nærheten av en fulltidsjobb med å svindle bankene, sa aktor Stephen John.

Ganan bruke falske pass og strømregninger, og bygget opp tillit i bankene for å oppnå kreditt. Deretter misligholdt han dem til de ble sperret.

Mannen fra Sri Lanka bestilte videresending av posten sin til112 separate adresser, slik at bankene til slutt måtte gi opp å få tak i ham, skriver den engelske avisen Daily Telegraph på sine nettsider.

Betalingssentralene ble deretter sittende igjen med omfattende gjeld, mens "kunden" forsvant som et spøkelse. Under en enkelt ransakelse ble det funnet 92 ulike pass, alle med det samme bilde av Ganan.

Jeyaseelan Rajaratnam, 32, from Sutton, ble dømt til to års fengsel for aktiv medvirkning til svindelen.